Azzal védekezett az ercsi betörő, hogy a ház tulajdonosa hívta oda, hogy segítsen elfogni a betörőt

bűnügy
2022 június 03., 06:51
comments 2

A rendőrség honlapján megjelent hír szerint június 1-jén este bejelentés érkezett egy Ercsiben éppen folyamatban lévő betörésről. A kiérkező rendőrök az ingatlan résnyire nyitott állapotú – előzőleg befeszített - ablakához érve hallották, hogy a feltételezett elkövető a felső szinten tartózkodik. A rendőrségi beszámoló szerint a járőrök az ablakon bemásztak, majd az emelet irányába haladva felszólították az idegent, jöjjön elő. Mivel nem adta fel magát, az egyenruhások a felső szinten átkutatták a helyiségeket, és az egyik szoba ajtaja mögé bújva megtalálták a keresett személyt, akit elfogtak.

photo_camera Fotó: police.hu

A férfi nedves ruházatának átkutatásakor egy pár fekete kesztyű került elő. K. Sándor ruhája, valamint az ingatlan több helyisége is azért volt vizes, mert – mint az eljárás során kiderült – az elkövető a falon található rézcsöveket több méter hosszan leszakította, ennek következtében víz árasztotta el a lakást. A rézcsődarabokat egy zsákba összekészítette több flakonnyi tisztítószerrel együtt. A zsákmánnyal elmenekülni azonban már nem volt ideje.

Az ercsi betörő tagadta a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy ő csak segíteni akart. A tulajdonos kérte meg őt arra, menjen a házához, mert betörők vannak ott. Védekezését a helyszínen időközben megjelent sértett megcáfolta.

A Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.