Jöhet egy fesztivál pár pohár roséval a Városligetben?

hirdetés
2022 június 03., 06:31
ad

Nyári esték, Budapest, pezsgők, habzó és gyöngyöző borok. Idén is megrendezik a Rosalia Fesztivált a SPAR támogatásával, a Vajdahunyad vár mögötti réten, ahol a kisebb és nagyobb borászatok pezsgői és gyöngyöző borai mellett igazi nagyágyúkkal is találkozhatunk az év legjobb időszakában, amikor másra sem vágyunk, mint pihenésre, lazításra, kerti partikra és fesztiválokra. A 11. Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget június 10-12-ig tartó rendezvényén igazán ünnepi hangulatban koccinthatunk a ránk váró, pezsgő nyári estékre.

Fókuszban a buborék

A Városliget ikonikussá vált, nyár eleji óriás kertipartiján, a Rosalia Fesztiválon minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. A fantasztikus borkínálat mellett idén kiemelt szerepet kapnak a pezsgők, a habzó és gyöngyöző borok, és persze hozzájuk illő gasztronómiai élmények, na meg a koncertek.

Az eper zamata

Idén is kiválasztották a Rosalia Rosét, a 11. Rosalia Fesztivál borát. A SPAR Magyarország és a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. választása idén móri Paulus Molnár Borház roséjára esett, amit Merlot és Pinot noir házasításával készítenek. Az idei nyertes rosé illatában egzotikus gyümölcsökre emlékeztet, egyedi és komplex ízvilága, epres zamata hosszan és intenzíven érezhető.

A beérkezett közel 40 pályázat közül borszakértők, a SPAR Magyarország beszerzői és a vásárlók többkörös vakkóstolás után választották ki a díjnyertes rosét, amit a fesztiválon csak a SPAR standján lehet megkóstolni, június elejétől pedig a SPAR és INTERSPAR áruházak polcain is elérhető lesz.

Minőségi borok

Nyár elején mi sem lehetne népszerűbb a könnyed roséknál, pezsgőknél, gyöngyöző italoknál. Ezek széles választékával a SPAR csoport üzleteinek polcain egész évben találkozhatunk, a „SPAR Válogatás” matricával megjelölt borok pedig eleve egyfajta garanciát jelentenek a minőségre.

photo_camera Fotó: MolnarZsolt/all rights reserved

Az idén június 10-12. között Budapesten, a Városligetben megrendezésre kerülő, Rosalia logóval ellátott pohárral látogatható
fesztiválon az üzletlánc saját standján ezekből a válogatott, csak a SPAR és INTERSPAR áruházakban elérhető borválasztékból kínál ízelítőt a Rosalia rosén kívül. A fesztiválra szervezett akció keretében minden harmadik elfogyasztott pohár bor után a negyedik ingyenes lesz a SPAR standján.

Különleges akció

Azok pedig, akik 2022. május 26. és június 8. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 15 000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50 százalékos kedvezményre jogosító kupont kapnak, amelyet a Rosalia Fesztiválon válthatnak be: ők féláron kapják a pohárjegyet, amiért egy kristály kóstolópohár és egy borkóstoló jár a VinAgora standjánál.

A Rosalián csak a rendezvény saját poharába töltenek a kiállítók: május 31-ig kedvezményes elővételben a kóstoló pohár 2500 forint, korlátozott számban kapható páros pohár is 5000 forintért. Június 1-től elővételben és a helyszínen 2800 forint a kóstoló pohár, a páros pohár pedig 5600 forint.

A Rosalia hivatalos fizetőeszköze a FestiPay Fesztiválkártya, amit kiváltani és feltölteni a feltöltőpontokon lehet 500 forintos letéti díj ellenében, de a fesztiválon használható érintés nélküli PayPass bankkártya is.

A pezsgők és borok mellett természetesen programok is lesznek, játszik többek között a Random Trip, a Mörk, a Rutkai Bori Banda és az Erik Sumo Band is. A részeletes programokat a Rosalia oldalán lehet megtekinteni, a legjobb rész pedig a végére maradt: a rendezvény kutyabarát.