Kuvaitban bekérették a vezető amerikai diplomatát, mert a követség az LMBT-emberek támogatásáról posztolt Twitterre

június 3., péntek 5:06
7

Kuvait bekérette a helyi amerikai követséget vezető diplomatát, mert a követség kirakott egy posztot a Twitterre, melyben az LMBT-jogok mellett álltak ki az induló Pride-hónap apropóján, írja a BBC.

A posztban egy szivárványos zászló, illetve Joe Biden nemrég elmondott szavai szerepeltek, mely szerint minden embert tisztelettel és méltósággal kell kezelni és hagyni kell, hogy félelem nélkül élhessen, függetlenül attól, hogy ki ő és kit szeret.

A kuvaiti tisztviselők szerint azonban az amerikai nagykövetség a "homoszexualitást támogatta", és azt követelik, hogy hasonló ne forduljon elő még egyszer. Az olajállamban törvény tiltja, hogy egy férfi egy másik férfihoz vonzódjon, szóval valószínűleg ott nem is fordul elő ilyesmi.

Kuvait külügyminisztere, Ahmed Nasser al-Mohammed al-Sabah sejk Fotó: YASSER AL-ZAYYAT/AFP

A kuvaiti külügyminisztérium mindenesetre felháborodott a poszton, és bekérették a nagykövetség élén álló James Holtsnider ügyvivőt, hogy átadhassák számára a Twitter-posztot elítélő jegyzéket. Emellett felszólították arra is, hogy tartsák tiszteletben a helyi törvényeket, és ne posztoljanak hasonlókat.

A posztra számos konzervatív kuvaiti politikus is felháborodva reagált, többen elfogadhatatlannak nevezték az amerikaiak viselkedését.

A kuvaiti törvények szerint a homoszexualitás miatt elítélt férfiak akár hét évnyi börtönt is kaphatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt