Kuvaitban bekérették a vezető amerikai diplomatát, mert a követség az LMBT-emberek támogatásáról posztolt Twitterre

külföld
2022 június 03., 05:06
comments 7

Kuvait bekérette a helyi amerikai követséget vezető diplomatát, mert a követség kirakott egy posztot a Twitterre, melyben az LMBT-jogok mellett álltak ki az induló Pride-hónap apropóján, írja a BBC.

A posztban egy szivárványos zászló, illetve Joe Biden nemrég elmondott szavai szerepeltek, mely szerint minden embert tisztelettel és méltósággal kell kezelni és hagyni kell, hogy félelem nélkül élhessen, függetlenül attól, hogy ki ő és kit szeret.

link Forrás

A kuvaiti tisztviselők szerint azonban az amerikai nagykövetség a "homoszexualitást támogatta", és azt követelik, hogy hasonló ne forduljon elő még egyszer. Az olajállamban törvény tiltja, hogy egy férfi egy másik férfihoz vonzódjon, szóval valószínűleg ott nem is fordul elő ilyesmi.

Kuvait külügyminisztere, Ahmed Nasser al-Mohammed al-Sabah sejk
photo_camera Kuvait külügyminisztere, Ahmed Nasser al-Mohammed al-Sabah sejk Fotó: YASSER AL-ZAYYAT/AFP

A kuvaiti külügyminisztérium mindenesetre felháborodott a poszton, és bekérették a nagykövetség élén álló James Holtsnider ügyvivőt, hogy átadhassák számára a Twitter-posztot elítélő jegyzéket. Emellett felszólították arra is, hogy tartsák tiszteletben a helyi törvényeket, és ne posztoljanak hasonlókat.

A posztra számos konzervatív kuvaiti politikus is felháborodva reagált, többen elfogadhatatlannak nevezték az amerikaiak viselkedését.

A kuvaiti törvények szerint a homoszexualitás miatt elítélt férfiak akár hét évnyi börtönt is kaphatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.