"Magyarország korrupcióellenes teljesítménye továbbra is globálisan elégtelen"

POLITIKA
2022 június 3., 13:22
comments 2

Magyarország teljesítménye továbbra is globálisan elégtelen, állapította meg a Korrupció Elleni Államok Csoportja legfrissebb jelentésében, írja a Népszava. Az Európa Tanács jogi szakértőkből álló, 46 országot vizsgáló testülete emlékeztetett:

2015-ben 18 ajánlást tettek a magyar hatóságoknak, 2021 végéig ezekből alig öt valósult meg.

A GRECO többek közt azt javasolta, hogy az Országgyűlés szabályozza a lobbisták kapcsolattartását, fogadjon el etikai és magatartási kódexet a képviselők számára. Illetve a legfőbb ügyész újraválasztására vonatkozó szabályok átgondolását is ajánlották. A jelentés nem nyilvános, közzétételét a magyar hatóságoknak kell jóváhagyniuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt