Rossi: Négy lehetetlen vállalkozás vár a válogatottra

magyar válogatott
2022 június 03., 16:24

A következő másfél hétben "papíron négy lehetetlen vállalkozás" vár a magyar válogatottra, mondta az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Marco Rossi hozzátette:

ő és a szakmai stáb minden tagja, valamint a játékosok is tisztában vannak azzal, hogy kik az ellenfelek, illetve milyen minőséget képviselnek. Lecserélni őket nem lehet, de ki tudja elemezni mind az angolokat, mind pedig az Európa-bajnok olaszokat és a németeket.

"A mi nagy lehetőségeink alapját az jelenti, hogy meccsről meccsre javulunk, sőt, vannak olyan területek, amelyekben folyamatosan javulást akarok látni," mondta. Az MTI kérdésére elmondta, hogy a sérüléséből nemrég felépült Szalai Attila százszázalékos tagja a keretnek, egészségileg pedig teljes mértékben rendbe jött, kezdő lesz. Arról, hogy a szombati angolok elleni találkozó zárt kapuk, de több mint 30 ezer 14 éven aluli gyerek előtt lesz megrendezve, azt mondta, hogy

"remélem, hogy a brit sajtóban pozitív visszhangja lesz annak, hogy gyerekeket hívtunk meg erre a mérkőzésre, mert tavaly csúnyán meghurcolták a magyar labdarúgást és a szurkolókat, mivel azt állították rólunk, hogy rasszisták vagyunk."

A magyar-angol Nemzetek Ligája-találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.