Igyál pálinkát kísérleti gyógyszerre!

FILM
2022 június 05., 20:59

Újra és újra átélni az érettségi napját? Ellenségednek sem kívánod. Pedig erről szól a ZANOX – Kockázatok és mellékhatások című új magyar ifjúsági film, amit az elsőfilmes Baranyi Benő írt és rendezett.

link Forrás

A történet szerint a főszereplő, a 18 éves Misi részt vesz egy gyógyszerkísérletben. ZANOX nevű bogyót kap a pánikrohamai ellen, amire később ráküld valami speciálisan undorító házi pálinkát. A drogok kombinációjának mellékhatása, hogy Misi visszarepül az időben, pontosan abba a pillanatba, amikor a legutolsó tablettát bevette.

Alacsony költségvetésű DeLorean.

Tehát a ZANOX időhurokfilm, amiből persze készült már néhány, de ez egyáltalán nem gond. Már csak azért sem, mert az időutazás a tinédzsernyomorúsághoz nagyon is passzoló zsáner. Nézőként abszolút átélhető, hogy egy szorongós, zárkózott 18 éves azon gyötrődik, hogy bárcsak semmissé tehetné a múlt rohadtabb pillanatait, helyrehozhatná végzetesnek tűnő bénázásait, szerencsétlenkedéseit, múltjának megalázó epizódjait.

Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy: „mi lett volna, ha másik tételt húzok töriből; ha mégis elmentem volna abba a bizonyos buliba; ha a szünetben nem kukultam volna meg, amikor odajött AZ a csaj?”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.