Igyál pálinkát kísérleti gyógyszerre!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 5., vasárnap 18:59
1

Újra és újra átélni az érettségi napját? Ellenségednek sem kívánod. Pedig erről szól a ZANOX – Kockázatok és mellékhatások című új magyar ifjúsági film, amit az elsőfilmes Baranyi Benő írt és rendezett.

A történet szerint a főszereplő, a 18 éves Misi részt vesz egy gyógyszerkísérletben. ZANOX nevű bogyót kap a pánikrohamai ellen, amire később ráküld valami speciálisan undorító házi pálinkát. A drogok kombinációjának mellékhatása, hogy Misi visszarepül az időben, pontosan abba a pillanatba, amikor a legutolsó tablettát bevette.

Alacsony költségvetésű DeLorean.

Tehát a ZANOX időhurokfilm, amiből persze készült már néhány, de ez egyáltalán nem gond. Már csak azért sem, mert az időutazás a tinédzsernyomorúsághoz nagyon is passzoló zsáner. Nézőként abszolút átélhető, hogy egy szorongós, zárkózott 18 éves azon gyötrődik, hogy bárcsak semmissé tehetné a múlt rohadtabb pillanatait, helyrehozhatná végzetesnek tűnő bénázásait, szerencsétlenkedéseit, múltjának megalázó epizódjait.

Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy: „mi lett volna, ha másik tételt húzok töriből; ha mégis elmentem volna abba a bizonyos buliba; ha a szünetben nem kukultam volna meg, amikor odajött AZ a csaj?”

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt