Legalább ötvenen haltak meg lövöldözésben egy vasárnapi misén Nigériában

külföld
2022 június 05., 17:45
photo_camera A Szövetségi Egészségügyi Központ parkolója Owóban, ide szállították a sérültek nagy részét. Fotó: Google Maps

Fegyveresek támadták meg a misézőket Nigériában egy Ondo állambeli katolikus templomban, írja a Reuters. A Nigéria délnyugati részén található owói kórház egyik orvosa közölte a hírügynökséggel, hogy több mint 50 holttestet szállítottak a kórházba. Az áldozatok között nők és gyerekek is voltak.

Muhammadu Buhari elnök elítélte a támadást. Ondo állam kormányzója elmondta, hogy minden rendelkezésükre álló erőforrást fel fognak használni, hogy levadásszák és megbüntessék a támadókat. A támadók kiléte és indítéka egyenlőre ismeretlen. A környéken ritkák az ilyen jellegű támadások.

A helyi média szerint a támadók robbantottak is az owói Szent Ferenc templomban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.