Székesfehérvár fideszes polgármestere meglepődött, hogy az anyapártja nem egyeztetett az önkormányzatokkal, mielőtt kitette őket a rezsivédelemből

POLITIKA
2022 június 06., 07:51

Vasárnap jelentette be a kormány, hogy a cégek mellett az önkormányzatokat is kilépteti a rezsicsökkentésből, ami az ATV körkérdése szerint váratlanul érte a települések vezetőit.

Cser-Palkovics András
photo_camera Cser-Palkovics András Fotó: botost/444.hu

A fideszes Cser-Palkovics András azt mondta a csatornának, hogy az általa vezetett Székesfehérvár esetében pedig évente 2-3 milliárd lehet a többletkiadás az intézkedés miatt. Ezért is nehezményezi, hogy a kormány nem egyeztetett a kérdésről az önkormányzatokkal:

Nyilván jól esett volna, ha vannak egyeztetések és például látjuk, hogy milyen számítás alapján mondta a miniszter úr azt, hogy ezt az önkormányzatok mindegyike ki tudja maga gazdálkodni. Én ebben kicsit borúlátóbb vagyok”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.