Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t, amiért eladta részesedését közös szőlőbirtokukból egy orosz oligarchának

bulvár
2022 június 07., 11:19

A színész szerint volt felesége ezzel „kárt akart okozni” neki, mert Jolie a döntésével arra kényszerítette, hogy „egy mérgező kapcsolatokkal és szándékokkal rendelkező idegennel” társuljon.

Jolie és Pitt még nem voltak házasok, amikor 2008-ban többségi részesedést vásároltak egy dél-franciaországi házat és szőlőültetvényt magában foglaló francia cégben, a Chateau Miraval SA-ban. A színészpár hat évvel később házasodott össze, Pitt pedig azt állítja, megegyeztek abban, hogy a másik engedélye nélkül nem adják el részesedésüket. Ennek ellenére Pitt most azt mondja, Jolie az engedélye nélkül adta el részesedését egy luxemburgi szeszesital-gyártónak, amelynek Jurij Shefler orosz oligarcha a vezetője.

A Pitt által benyújtott papírok szerint Jolie az eladással „megpróbált kárt okozni”, mert a papírok szerint Shefler „kétes szakmai társulásokkal szerzett hírnevet”, a vele való kapcsolat pedig „veszélyezteti a Pitt által gondosan felépített márka hírnevét”.

A Miraval birtokot a pár 25 millió euróért vásárolta, ebből 60 százalékot Pitt, a fennmaradó 40 százalékot Jolie fizette.

Pitt ügyvédei szerint Jolie „bár részesült a Miraval sikeréből”, a munkából, hogy az üzlet sikeresen működjön, nem vette ki a részét.

Angelina Jolie egyelőre nem kommentálta az ügyet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.