Odalesz a bizalom, ha a főnök nem lát minket az irodában?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 június 7., 8:29
comments 15

Radikális társadalmi kísérletnek lehettünk szemtanúi a koronavírus-járvány idején: világszerte teljes szektorok álltak át távmunkára, munkavállalók milliói kezdtek el otthonukból bejelentkezve dolgozni. A járványt megelőző években ugyan sok cégnél történtek már tapogatózó próbálkozások ebbe az irányba, de az, hogy ennyire éles váltással, ekkora tömegek váltsanak az otthoni munkavégzésre, mindenki számára új helyzetet teremtett.

2022-re pedig elég határozottan ki lehet jelenteni, hogy a járvány ugyan épp visszaszorulóban, de a távmunka egészen biztos velünk fog maradni.

Az elmúlt időszakban számos nemzetközi nagyvállalat és világszerte sok kisebb cég is bejelentette, hogy továbbra is engedélyezni fogja a munkavállalóinak, hogy otthonról dolgozzanak. Hogy mennyit, abban elég nagy a szórás, a sajtóban megjelenő hírek között látni olyan céget is (például az Airbnb-t), ahol korlátlanul lehetővé teszik a távmunkát, és csupán negyedévente egy hétre kell személyesen találkozni a csapattagokkal, míg sok cég köztes megoldásokban gondolkodik, és heti 2-3 napnyi otthonról dolgozást akarnak engedélyezni.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt