A Fidesz nem akarta, de lesz Horn Gyula utca Budapesten

június 8., szerda 15:58
46

Több közterület nevét is módosította Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése nyomán a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, a közgyűlés pedig az utcanév-módosítások között elfogadta azt is, hogy legyen Horn Gyula utca Budapesten – írja a hvg.hu. A fideszes képviselők nem szavazták meg az előterjesztést.

Ughy Attila, a kormánypárt képviselője azt mondta, Horn Gyula „konfliktusos személyiség” az 1956-os forradalomban betöltött szerepe miatt.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere szerint Horn Gyula „államférfi volt, történelmi személyiség volt”, szerinte Hornról még Orbán Viktor is mindig tisztelettel beszélt.

Karácsony Gergely azt mondta, volt olyan pillanat, „amikor Horn Gyula a történelem rossz oldalán állt”, de szerinte az utcanévvel nemcsak egy politikai teljesítmény mellett tesznek hitet, hanem amellett is, hogy a „bevallott bűnöket meg lehet bocsátani”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt