Kiállt a háború ellen, ezért száműzhette Budapestre Hilarion metropolitát a Putyin-hű Kirill pátriárka

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 8., szerda 15:43
13

Altea jellegzetes spanyol üdülőfalu a Földközi-tenger partján, Benidorm közelében, nagyjából Ibiza magasságában. A települést spanyol szokás szerint teleépítették hatalmas apartmanházakkal. Az egyik ilyen, a Mare Nostrum II. nevű komplexum tulajdonosai között a 2010-es években csak úgy hemzsegtek az orosz és az exszovjet kultúrkör olyan hírességei, mint Tamara Gverdciteli énekesnő, Julij Guzman filmrendező-műsorvezető, Timur Vajnstejn azeri filmproducer, vagy éppen Novruz Mammadov, Azerbajdzsán korábbi miniszterelnöke. Abban, hogy 2012–13-ban pont ebben az épületben vettek maguknak apartmant, nem kis szerepe volt annak, hogy a beruházó, vagyis Mihail Bocko orosz-spanyol üzletember megsúgta nekik: nem akárki volt az első tulajdonosok egyike.

Ennek a háznak a legfelső két szintjén található a Hilarion-féle penthouse apartman

A Mare Nostrum II. egyik legmenőbb, kétszintes, 235 négyzetméteres, saját medencével és több terasszal rendelkező, 950 ezer euróért vesztegetett penthouse lakását nem más birtokolta, mint az orosz ortodox egyház egyik, a hírekben egy időben sokat szereplő főpapja.

A szerzetespapként szegénységi fogadalmat is tett férfi polgári neve, a Grigorij Alfejev talán a legtájékozottabb olvasóknak sem mond semmit. Ha azonban azt mondom, hogy Hilarion metropolita, többen is felkaphatják a fejüket. Ő az az orosz ortodox főpap, akit kedden neveztek ki a budapesti és magyarországi orosz ortodox egyházmegye kormányzójának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Hilarion volokolamszki metropolita kétoldalú találkozója az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén Genfben Fotó: KKM

Ismerd meg az orosz főpapot, akit az uniós szankciók alól személyesen Orbán Viktor által megvédett Kirill pátriárka küldött Magyarországra!

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt