Már az első tanítási napján zaklatta a gyerekeket egy XVI. kerületi általános iskola új énektanára

bűnügy
2022 június 08., 06:26

„Az iskolába pár napja az igazgató felvett egy ének-zenetanárt, akit közvetlenül az iskola előtti járdáról vitték el május 30-án a rendőrök. A gyerekek végignézték a történteket, de azt hazudták nekik, hogy azért vitték el a rendőrök a tanárt, mert meghalt az egyik rokona. Valójában már az első tanítási napján zaklató üzeneteket kezdett küldeni a gyerekeknek. Hála a tankerület gyors intézkedésének, még megakadályozták a rendőrök, hogy bejusson az iskolába” - írta a Blikknek az egyik olvasó.

A lap megkereste az iskolaigazgatót, ám ő elhárította az érdeklődést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya azt közölte, hogy feljelentés alapján folytatnak eljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. Az érintett tankerületi központ ennél részletesebb tájékoztatást adott a Blikknek.

„A pedagógus 2022. 05. 25-től óraadói megbízással énektanári feladatot látott el az iskolában. A megbízása 2022. május 30-i megszüntetéséig két napot dolgozott (szerda, csütörtök). Amint a történtekről a tankerületi központ értesült, a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondta” - tájékoztatott levélben Béresné dr. Dunai Gyöngyi, az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

A bulvárlap egy másik ének-zenét oktató budapesti tanárról is ír, aki a nemi szervéről készített képeket, majd azokat elküldte diákjainak. A pedagógust a tanulók buktatták le, abban az ügyben is folyik a nyomozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.