Szeméremsértés miatt emeltek vádat az Egyesült Királyságban Harvey Weinsten ellen

nők elleni erőszak
2022 június 08., 15:31
comments 1

Harvey Weinstein volt hollywoodi producert kétrendbeli szeméremsértéssel vádolják. A Metropolitan Police közölte, hogy a gyanú szerint Weinstein a két bűncselekményt 1996. július 31. és augusztus 31. között követte el Londonban, a feltételezett áldozat pedig egy nő, aki ma már az ötvenes éveiben jár.

A brit főügyészség (CPS) a rendőrség által összegyűjtött bizonyítékok felülvizsgálata után engedélyezte a Metropolitan Police-nak, hogy vádat emeljen Weinstein ellen.

photo_camera Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Rosemary Ainslie, a CPS különleges bűnügyi osztályának vezetője kiemelte, hogy „a vádlott ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és joga van a tisztességes eljáráshoz”. Hozzátette, „rendkívül fontos” az is, hogy „ne legyen olyan online tudósítás vagy információmegosztás, ami bármilyen módon befolyásolhatja az ügyet”.

2020 februárjában Harvey Weinsteint nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt 23 év börtönbüntetésre ítélték. Hollywood egyik legbefolyásosabb embereként évekig erőszakolt és zaklatott nőket, majd vette rá őket arra, hogy hallgassanak róla. Következetesen tagadta, hogy bármi ilyesmit tett volna.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.