Látványos politikai tévéshowban vádolják puccskísérlettel Donald Trumpot

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 10., péntek 18:10
4

Furcsa tévéshow-t csináltak a Capitolium 2021 január 6-i ostromát és az azt megalapozó politikai kavarást kivizsgáló bizottsági meghallgatásokból a bizottságot vezető demokrata és republikánus képviselők. A formátumválasztás nem véletlen: egy csaknem másfél évvel ezelőtti történés 11 hónapon át tartó nyomozásának tízezer dokumentumát és ezernyi interjúját kell most egy hónapon át bemutatniuk úgy, hogy lehetőleg fenn is tartsák az aranyhalmemóriájú közvélemény érdeklődését.

Nem kevesebbről akarják meggyőzni ezzel az amerikai választókat, mint hogy Donald Trump meg akarta puccsolni az amerikai kormányt, amikor legradikálisabb híveit arra biztatta, törjenek be az amerikai törvényhozás épületébe, és akadályozzák meg, hogy ott a demokrata és republikánus képviselők hitelesítsék Joe Biden demokrata elnökjelölt választási győzelmét.

A bizottsági meghallgatást majdnem minden nagyobb amerikai tévécsatorna élőben közvetítette, ezért nem is akartak semmit a véletlenre bízni: a nézők Trump egykori bizalmi embereinek szájából hallhatták, hogy ők megpróbálták meggyőzni az elnököt, hogy hagyja abba az elcsalt választásról szóló teljesen alaptalan vádaskodást. A Capitolium épületét védő és oda betörni igyekvő emberektől pedig azt, micsoda káosz és erőszak volt aznap Washingtonban. Kérdés, hogy mit sikerül majd elérni a tévére optimalizált meghallgatásokkal, amelyeket az amerikai jobboldal már azelőtt túlfújt fake news-nak könyvelt el, mielőtt lement volna az első adás.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt