Struccok között termesztették a füvet egy csongrádi tanyán

ÁLLAT
2022 június 10., 4:39
comments 6

Egyszerre hat helyen tartott házkutatást a Készenléti Rendőrség szegedi osztálya múlt csütörtökön, amikor összehozták az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai állat- és drogfogását. Egy háromfős társaság Csongrád megyei telepén összesen 1630 kisebb-nagyobb kannabisztövet találtak. A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve ott csomagolták a már leszüretelt kannabiszt.

A 41 éves M. Zoltán Attila, élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, amivel valószínűleg álcázni akarták a fűtermesztést.

A kábítószerültetvény közvetlen a szárnyasok kifutója mellett növögetett. A madarak azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet.

photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozók 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le, aminek feketepiaci értéke nagyjából 22 millió forint, míg a több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna. A fűtermesztést a 12 éves lányuk jelenlétében végezték.

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásuk után őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Ezen túl a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt