Nem sikerült bontót találni a Csányi-Garancsi-Hernádi trió tihanyi gigaberuházásához

június 11., szombat 11:31

Csányi Sándor OTP-vezér, Garancsi István nagyvállalkozó és Hernádi Zsolt Mol-vezér közös cége luxushotelt csinálna az egykori pártüdülőből Tihanyban, de az építkezést megelőző bontási munkálatokra kiírt közbeszerzés eredménytelen lett, így bizonytalan ideig csúszik a beruházás.

a száznyolcvan napos ajánlati kötöttség lejártát követően az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevő nem tartotta fenn ajánlatát

- derül ki a Közbeszerzési Értesítőből az eredménytelenség oka.

A CDHT Hotel Projekt Kft. még tavaly októberben írta ki a közbeszerzést a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósításához szükséges bontási munkára, 10 cég jelentkezett is, de a nyertes cég ezek szerint valamiért visszavonta az ajánlatát.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az mfor.hu írta meg, hogy a Csányi-Hernádi-Garancsi trió cége összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a szállodára az állami Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az állami támogatás mellé méretes beruházási hitelt is felvettek.

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary-cégcsoport birtokába. A kastély több mint 10 éve üresen áll, de a végső cél egy körülbelül 100-150 szobás komplexum lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt