31 fajvédő akarta tönkretenni egy kisváros Pride-fesztiválját Idahóban

külföld
2022 június 12., 06:29
comments 9

„Úgy néz ki, mint egy kis hadsereg” - ezzel hívta fel a rendőröket az Idaho állambeli Coeur D'Alene városának egyik lakosa, akinek a háza előtt gyülekeztek a Patriot Front tagjai.

Ez egy fehér fajgyűlölő csoportot a 2017-es Charlottesville-i események után alapították. Most azért utaztak Idahóba szerte az Egyesült Államokból, hogy megzavarják a kisváros Pride-felvonulását.

photo_camera Térdel a Patriot Front. Fotó: NORTH COUNTRY OFF GRID/YOUTUBE/via REUTERS

Miután értesítették a rendőrséget, a teljes csoportot letartóztatták. A helyi rendőrfőnök is megerősítette, hogy a Pride megzavarása volt a neonácik célja.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt