31 fajvédő akarta tönkretenni egy kisváros Pride-fesztiválját Idahóban

külföld
2022 június 12., 06:29
comments 8

„Úgy néz ki, mint egy kis hadsereg” - ezzel hívta fel a rendőröket az Idaho állambeli Coeur D'Alene városának egyik lakosa, akinek a háza előtt gyülekeztek a Patriot Front tagjai.

Ez egy fehér fajgyűlölő csoportot a 2017-es Charlottesville-i események után alapították. Most azért utaztak Idahóba szerte az Egyesült Államokból, hogy megzavarják a kisváros Pride-felvonulását.

Térdel a Patriot Front.
photo_camera Térdel a Patriot Front. Fotó: NORTH COUNTRY OFF GRID/YOUTUBE/via REUTERS

Miután értesítették a rendőrséget, a teljes csoportot letartóztatták. A helyi rendőrfőnök is megerősítette, hogy a Pride megzavarása volt a neonácik célja.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.