Soha vissza nem térő alkalom: csótányok által kóstolt holdpor eladó

érdekes adat
2022 június 12., 13:47
comments 1

Rendkívüli ritkaságok néven fogják össze azokat a különleges tárgyakat, melyeket június 23-án fognak majd elárverezni Bostonban. A szervező RR Auctions alelnöke, Bobby Livingston a Reuters-nak beszélt arról, hogy többek között olyan földönkívüli anyagmaradvány is kalapács alá kerül majd, ami azokból a csótányokból származik, melyekkel az Apolló 11-es misszió után a Holdról hozott anyagmintákat etettek. Azaz holdpor, melyet megemésztett a csótány, majd kiszedtek belőle, és most meg lehet venni ennek a maradványát, a szervezők reményei szerint mintegy 400 ezer dollárért.

link Forrás

De emellett Ülő Bika, Babe Ruth és VIII. Henrik angol király egykori tárgyait is elárverezik. Az Ülő Bikát ábrázoló fénykép különösen értékes darabnak számít, mivel a híres indián törzsfőnök szignózta is a képet.

Elárvereznek egy egydolláros bankjegyet is, amit Elon Musk írt alá, ezért ötezer dollárt remélnek, és eladó egy eredeti 1943-as német Enigma gép is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.