Soha vissza nem térő alkalom: csótányok által kóstolt holdpor eladó

június 12., vasárnap 13:47
1

Rendkívüli ritkaságok néven fogják össze azokat a különleges tárgyakat, melyeket június 23-án fognak majd elárverezni Bostonban. A szervező RR Auctions alelnöke, Bobby Livingston a Reuters-nak beszélt arról, hogy többek között olyan földönkívüli anyagmaradvány is kalapács alá kerül majd, ami azokból a csótányokból származik, melyekkel az Apolló 11-es misszió után a Holdról hozott anyagmintákat etettek. Azaz holdpor, melyet megemésztett a csótány, majd kiszedtek belőle, és most meg lehet venni ennek a maradványát, a szervezők reményei szerint mintegy 400 ezer dollárért.

De emellett Ülő Bika, Babe Ruth és VIII. Henrik angol király egykori tárgyait is elárverezik. Az Ülő Bikát ábrázoló fénykép különösen értékes darabnak számít, mivel a híres indián törzsfőnök szignózta is a képet.

Elárvereznek egy egydolláros bankjegyet is, amit Elon Musk írt alá, ezért ötezer dollárt remélnek, és eladó egy eredeti 1943-as német Enigma gép is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt