Több mint másfélmillió dollárt fizetne egy amerikai város a nácigyanús rendőrfőnöknek, hogy felmondjon, mert elküldeni problémásabb lenne

június 12., vasárnap 9:54
3

Derek Kammerzell Kentnek, Seattle egyik déli külvárosának a rendőrfőnöke. Tavaly két hétre fizetés nélküli szabadságra küldték, miután a névtáblája fölé kihelyezett egy SS-Obergruppenführer jelvényt. Ezt az egyik beosztott nyomozója jelentette és ekkor mondták el többen is róla, hogy amúgy szívesen viccelődik a holokauszttal.

Derek Kammerzell Forrás: Kent Police Department facebook

A kéthetes kényszerpihenő azonban nyilvánvalóan nem csillapította a helyi lakosok és város zsidó közösségének felháborodását, akik a rendőri vezető lemondását követelték. Dana Ralph, Kent polgármestere ezért – fizetett – szabadságra küldte Kammerzellt.

A kirúgás lehetősége miatt a rendőrfőnök ügyvédekhez fordult, akik azóta is szorongatják a városvezetést. A polgármester azóta elismerte, hogy ha egyszerűen kirúgták volna az állásából, a szövetségi és állami munkaügyi törvények miatt valószínűleg könnyedén visszaperelte volna a munkáját Kammerzell. A város rendőrségének facebook oldalán most is több két található róla. Itt például kiderül, hogy korábban katona volt:

Most pénteken a város ügyvédje bejelentette, hogy tárgyalásos úton „megoldották” az ügyet. Ez azt jelenti, hogy Kent 1 520 000 dollárt ajánlott Derek Kammerzellnek azért, hogy lemondjon a pozíciójáról.

(AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt