Több mint másfélmillió dollárt fizetne egy amerikai város a nácigyanús rendőrfőnöknek, hogy felmondjon, mert elküldeni problémásabb lenne

külföld
2022 június 12., 09:54
comments 3

Derek Kammerzell Kentnek, Seattle egyik déli külvárosának a rendőrfőnöke. Tavaly két hétre fizetés nélküli szabadságra küldték, miután a névtáblája fölé kihelyezett egy SS-Obergruppenführer jelvényt. Ezt az egyik beosztott nyomozója jelentette és ekkor mondták el többen is róla, hogy amúgy szívesen viccelődik a holokauszttal.

Derek Kammerzell
photo_camera Derek Kammerzell Forrás: Kent Police Department facebook

A kéthetes kényszerpihenő azonban nyilvánvalóan nem csillapította a helyi lakosok és város zsidó közösségének felháborodását, akik a rendőri vezető lemondását követelték. Dana Ralph, Kent polgármestere ezért – fizetett – szabadságra küldte Kammerzellt.

A kirúgás lehetősége miatt a rendőrfőnök ügyvédekhez fordult, akik azóta is szorongatják a városvezetést. A polgármester azóta elismerte, hogy ha egyszerűen kirúgták volna az állásából, a szövetségi és állami munkaügyi törvények miatt valószínűleg könnyedén visszaperelte volna a munkáját Kammerzell. A város rendőrségének facebook oldalán most is több két található róla. Itt például kiderül, hogy korábban katona volt:

link Forrás

Most pénteken a város ügyvédje bejelentette, hogy tárgyalásos úton „megoldották” az ügyet. Ez azt jelenti, hogy Kent 1 520 000 dollárt ajánlott Derek Kammerzellnek azért, hogy lemondjon a pozíciójáról.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.