Egy litván színésznő azt hazudta, a háború miatt menedéket kérne, pedig csak bulizni ment magángéppel Dél-Afrikába

buli
2022 június 13., 13:47

Kiutasították és öt évre kitiltották a Dél-Afrikai Köztársaságból Ieva Andrejevaite litván színésznőt, aki április végén magángéppel, vízum nélkül érkezett az országba, és arra hivatkozott, hogy az ukrajnai háború miatt menedéket szeretne kérni, majd később egy fényűző partin jelent meg.

Ieva Andrejevaite a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. június 22-én.
photo_camera Ieva Andrejevaite a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. június 22-én. Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency via AFP

A dél-afrikai belügyminisztérium szerint Andrejevaitét az érkezésekor tájékoztatták arról, hogy öt nap áll rendelkezésére, hogy beadja menedékkérelmét, de az sosem érkezett meg a hatóságokhoz. Ezzel szemben nem sokkal később Rob Hersov helyi milliárdos üzletember fényűző partiján készült felvételeket töltött fel magáról a közösségi médiában, és a sajtóban is megjelentek a partin róla készült fényképek.

Siya Qoza, a dél-afrikai belügyminisztérium szóvivője szerint a színésznő szándékosan hazudott arról, hogy miért akar beutazni az országba.

A 33 éves színésznő többnyire litván és orosz nyelvű filmekben és sorozatokban szerepel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.