Megvan az első majomhimlős román

járvány
2022 június 13., 16:16
comments 4

Romániában is diagnosztizálták az első majomhimlő-fertőzéses esetet – közölte a román egészségügyi minisztérium.

A vírust egy 26 éves bukaresti férfi szervezetében mutatták ki. A férfi éjjel jelentkezett a kórházban, a betegsége négy napja kezdődött. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a szervezetét megfertőzte a majomhimlő.

A páciens állapota jó, karanténba került. A közlemény szerint a férfi élettársa májusban több olyan európai országban járt, ahol sok majomhimlős esetet tartanak nyilván. A minisztérium felhívta a figyelmet, hogy a betegség nem terjed könnyen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán ismertetett adatai szerint több mint 1000 majomhimlős esetet regisztráltak olyan országokban, ahol a vírus nem honos, köztük Magyarországon is. A közép- és nyugat-afrikai térségen kívül a fertőzés 29 országban bukkant fel, senki nem halt meg a szövődményekben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.