Több mint 15 ezer juh fulladt a Vörös-tengerbe Szudánnál

külföld
2022 június 13., 08:09

Az állatokat Szudánból Szaúd-Arábiába exportálta volna az állatszállító hajó, amikor elsüllyedt a kikötőben. A hajón 15 800 juh volt, az állatok többsége megfulladt, de a legénység megmenekült.

photo_camera Fotó: -/AFP

Egy szudáni tisztviselő szerint a balesetnek nemcsak gazdasági, de súlyos környezeti hatásai is lesznek. Az elsüllyedt hajó miatt problémák lehetnek a kikötő működésében, de a nagy számban elpusztult állatok tetemei a környezetre is negatív hatással lehetnek.

Több óra telt el, mire a hajó teljesen elsüllyedt, egy helyi tisztviselő szerint ez azt jelenti, hogy a hajót és az állatokat meg lehetett volna menteni. Az elpusztult állatállomány összértéke 3,7 millió dollár volt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.