Egyszerre tartaná az európai parlamenti és az önkormányzati választást a Fidesz

POLITIKA
2022 június 14., 15:04
comments 8

2024-ben egy napon lehet az európai parlamenti és az önkormányzati választás, szellőztette meg a Fidesz frakcióvezetője az Origónak. Bár az Alaptörvény szerint az önkormányzati választást az előző választást követő ötödik év október hónapjában kell megtartani, a Fidesz most spórolásra hivatkozva ezt összevonná a májusban tartandó európai parlamenti választásokkal. Kocsis szerint ezzel 9-10 milliárd forinttal olcsóbb lesz a lebonyolítás, az erről szóló javaslatot a jövő héten nyújtják be a parlamentnek.

Ezzel az a fura helyzet állhat elő, hogy a 2024 májusában megválasztott polgármesterek és önkormányzati képviselők csak 2024 októberében léphetnek hivatalba. Addig az elődjük hónapokig abban a tudatban vezethetné a várost, hogy leváltották.Ezzel együtt az ellenzéki összefogást is megnehezítenék, hiszen 2019-ben az ellenzéki pártok a májusi EP-választás erősorrendje alapján tárgyalták le a helyeket egymás között. Ráadásul egyszerre két különböző kampányt kellene vinniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.