Nem mert polgármesterjelöltet állítani az ellenzék a keszthelyi időközi választásra

POLITIKA
2022 június 14., 05:06
comments 25

Parlamenti képviselő és Lázár János államtitkára lett Nagy Bálint keszthelyi fideszes polgármester, ezért időközi választást tartanak a Balaton-parti városban. Amin az ellenzék annak ellenére sem indít jelöltet, hogy 2019-ben itt szoros versenyben, 45 százalékot elérve, 3021-3676-ra kapott ki Nagytól a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) színeiben induló Czuth Zoltán László - írja a 24.hu.

De még az idei országgyűlési választáson sem szerepelt itt annyira tragikusan az egyesült ellenzék, főleg a vidéki átlagához képest, a képviselői helyért induló Nagy 51,8 százalékot, Elekes István pedig 38,8-at ért el.

És hogy most miért nem indítanak polgármesterjelöltet?

Molnár Tibor, a KÉVE alelnöke szerint

“Nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.”

Molnár szerint a településen semmibe veszik és folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, egyetlen bizottsági pozíciót sem kaptak és

„perverz hatalmi rendszer alakult ki, amivel egy időközi választáson értelmetlen szembeszállni, főleg egy ilyen tragikus választási vereség után”.

A testületben ráadásul erős fideszes többség várna egy esetleges ellenzéki polgármestert, így inkább el sem indultak.

Egy egyéni körzetben is időközit tartanak Keszthelyen, ezen már indul ellenzéki jelölt. Kovács Viktória is úgy látja, hogy

„értelmetlen tehetséges, jó szándékú embereket kitenni annak a mocskolódásnak, amit a fideszesektől kap az ember egy kampányban”.

A politikus szerint “nem lehet fejjel a falnak menni, most fel kell építeni embereket a következő választásra”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.