Vajon miért üldözött egy férfi egy másikat “állj meg, köcsög”-öt üvöltözve, többméteres léccel a kezében a Blaha közelében?

INTERNET
2022 június 14., 10:10
comments 18

A Blikk is bemutatta azt a Redditre "Lecsapott a blahai láma" címmel kiposztolt, csodálatos videót, amin a következő látszik:

Budapest közepén, a VIII. kerületi Kiss József utcában

egy rövidnadrágot és papucsot viselő, a kezében egy 4-5 méter hosszúságú, láthatóan elég nehéz, nagyjából függőlegesen álló lécet/deszkát egyensúlyozó férfi

futva üldöz egy kopasz, a napszemüvegétől menet közben megszabaduló másik férfit, miközben azt ordibálja, hogy “állj meg, köcsög”, mire a kopasz ijedtében kiszalad a Rákóczi úti forgalomba, de végül mégsem gázolják halálra.

A videó, mint minden igazi mestermű, több kérdést tesz fel, mint amennyit megválaszol. A legnyilvánvalóbb kérdés, hogy az üldöző miért nem tette le a lécet. A legprózaibb kérdés pedig az, hogy ez komoly üldözés-e volt, vagy vicc. A józan szemlélő nyilván utóbbira hajlana, a menekülő fickó viszont annyira hitelesen alakítja a főutat élete kockáztatásával, pánikban átszelő figurát, hogy totál elbizonytalanodtam.

A titokzatos értelmű mesterművet máris sokan hasonlítják a közeli Népszínház utcában felvett legendás "megöllek, te kurva"-videóhoz, amiben van is valami.

Az egész ügyben eddig az a legviccesebb, hogy a Blikk halál komolyan leírta, hogy az üldöző azt kiabálja, hogy

"állj meg, te cső!"

Ilyen napokon a Blikkben szeretnék dolgozni. El sem merem képzelni, mi mehet a szerkesztőségben!

Ha van tipped vagy konkrét tudomásod arról, hogy mi történt, mármint a Kiss József utcában, írd meg kommentben!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.