Az infláció is tovább hizlalhatta a legnagyobb magyar földesúr agrárbirodalmát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 15., szerda 8:12
12

Mészáros Lőrinc amellett, hogy az ő cégei a legnagyobb építőipari szereplők, és a bankszektorban is kiemelkedő az érdekeltsége, nem elhanyagolható módon 2019 óta Magyarország legnagyobb földesura is. Lehetetlen feladat kimutatni, hogy pontosan hány hektár köthető a felcsúti vállalkozóhoz, de a sajtóban eddig megjelent becslések mintegy 45-50 ezer hektárról szólnak, ennek jelentős része pedig szántóföld.

Ez például azért is érdekes, mert a KSH hétfői számai szerint áprilisban átlagosan 45,7 százalékkal voltak magasabbak a mezőgazdasági termelői árak, mint egy évvel korábban. Mészáros Lőrinc például az ország legnagyobb tejtermelője, a tej felvásárlási ára pedig 28,3 százalékkal lett drágább egy év alatt. Szintén a KSH számai szerint a boltokban 30,3 százalékkal drágultak a tejtermékek. Vélhetően ezektől a folyamatoktól aligha függetlenül Mészáros Lőrinc agrárbirodalma 2021-ben is tovább hízott.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt