Egy elraboltnak hitt szicíliai kislány anyja bevallotta, hogy valójában ő ölte meg a gyereket

bűnügy
2022 június 15., 16:40
comments 1

Megtalálták a négyéves Elena Del Pozzo holttestét egy mezőn Mascalucia közelében, Szicíliában. A gyerek anyja, Martina Patti ugyanis szerdán bevallotta, hogy ő ölte meg a kislányt. A nőt letartóztatták gyilkosság és holttest rejtegetésének gyanújával. Az anya kedden eredetileg azt mondta a rendőrségnek, hogy három kapucnis férfi, akik közül az egyiknél fegyver volt, feltépték az autója ajtaját és elrabolták a gyereket, amikor vitte haza az óvodából.

Helyszínelők mennek a kislány testéért.
photo_camera Helyszínelők mennek a kislány testéért. Fotó: Rai TV

A rendőrség hamar kizárta, hogy az ügynek a szervezett bűnözéshez lenne köze, és azt is, hogy váltságdíjért rabolták volna el, ahogy Patti állította, mert a család nem élt olyan színvonalon, hogy zsarolni lehetett volna őket. A kihallgatáson az anya számos következetlen állítást tett, végül elmondta az igazságot, és a helyszínre vitte a rendőröket. A kislány testét a városuk mellett egy mezőn föld és vulkáni hamu alá temette.

A rendőrség közölte, hogy a gyereket egy konyhakéssel ölték meg, de a gyilkos fegyvert még nem találták meg. Állításuk szerint az anya nem tudta megmagyarázni a tettét, amit egyedül követett el.

Olasz sajtóhírek szerint Elena szülei egy ideje külön éltek. A Rai News egy cataniai ügyészre hivatkozva arról számolt be, hogy talán féltékeny lehetett az anya az apa új barátnőjére, és nem tudta elviselni, hogy a nő szeretettel bánik a gyerekkel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.