Igyanak kevesebb teát az ország valutatartalékának védelmében, kéri a pakisztáni kormány

külföld
2022 június 15., 12:28
comments 2

Kimerülőben a pakisztáni államkincstár, az országnak már csak két havi import fedezetére elég valutatartaléka maradt. Az ország kormánya ezért arra kérte a pakisztániakat, hogy igyanak kevesebb teát. Pakisztán a világ legnagyobb teaimportőre, tavaly 600 millió dollár, vagyis csaknem 230 milliárd forint értékben importált teát.

Hagyományos módszerrel főzik a teát Pesavar legősibb bazárjában, a Kissza Havanin 2020. október 28-án.
photo_camera Hagyományos módszerrel főzik a teát Pesavar legősibb bazárjában, a Kissza Havanin 2020. október 28-án. Fotó: ABDUL MAJEED/AFP

"Kérem a nemzetet, hogy naponta egy-két csészével kevesebb teát igyanak, mert a teát hitelből vesszük" - nyilatkozta Ahsan Iqbal miniszter. Emellett javasolta, hogy a boltosok este fél kilenckor zárjanak be, így csökkentve áramfogyasztásukat.

A pakisztáni közösségi médiában sokan kétkedésüknek adtak hangot, hogy a teafogyasztás mérséklése segíthetne a helyzeten. Pakisztán valutatartaléka februárban még 16 milliárd dollár volt, júniusra viszont 10 milliárd dollárra csökkent, vagyis aligha csak a teafogyasztás okoz problémát. Mindenesetre májusban a kormány már több nem létfontosságú luxustermék importját korlátozta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.