Rendkívüli ülést tart az Európai Központi Bank

eu
2022 június 15., 09:05
comments 1

A Reuters hírügynökség értesülése szerint az Európai Központi Bank kormányzótanácsa szerda délelőtt soron kívüli ülésen vitatja meg a kötvénypiacokon tapasztalható helyzetet.

A kötvényhozamok meredeken emelkedtek, mióta az EKB múlt csütörtökön kamatemeléseket ígért, és a német kötvények és az eladósodott déli országok, különösen Olaszország hozamai közötti különbség több mint két éve a legmagasabbra emelkedett.

„A Kormányzótanács szerdán nem tervezett ülést tart, hogy megvitassa a jelenlegi piaci helyzetet” - mondta az EKB szóvivője.

Az ülésre szóló meghívókat kedden küldték ki, és néhány döntéshozó, akiket szerdán egy milánói konferenciára vártak, lemondta megjelenését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt