Nemzeti Dohányboltban árulta az amfetamint

bűnügy
2022 június 16., 09:09

A vád szerint egy 48 éves férfi, aki eladóként dolgozott egy IX. kerületi dohányboltban, a munkaidejében árult drogot a vevőkörének. A Fővárosi Főügyészség a dílert kábítószer-kereskedelemmel vádolja.

A vád szerint a 48 éves férfi 2021 januárjától jellemzően amfetamint árult a dohányboltban, vevőivel pedig előzetesen egyeztetett, akik az üzletben fizették ki neki a 2500-3000 Ft/gramm vételárat, majd kapták meg a kábítószert.

A vádlottnak legalább két visszatérő vevője volt, akik heti-kétheti rendszerességgel vásároltak az üzletben drogot. Ezeken felül négy másik embernek is adott el drogot az üzletben.

A 2021 júliusában történt elfogásáig a vádlott összesen legalább 52 gramm amfetamint értékesített a dohányboltba betérő vásárlóinak, ebből 150 000 forint bevételre tett szert. A férfi lakásán a nyomozók további több mint 200 gramm amfetamint találtak, amit lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a 48 éves férfival szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.