Részeg volt, és még csak nem is a saját autóját vezette az a férfi, aki miatt hatan megsérültek

június 16., csütörtök 5:43
11

A szentendrei rendőrök két bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a 24 éves férfit, aki 2021 márciusában Pomáz és Pilisszentkereszt között nekiment egy szembejövő autónak, majd fának ütközött. Hatan megsérültek, a kocsi rommá tört.

A rendőrség közleménye szerint a baleset előtt a férfi folyamatosan előzte az előtte lévő autókat, majd egy kanyarban átsodródott a szembesávba, és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, ami után egy fának és egy kerítésnek csapódott.

Fotó: police.hu

A balesetben a vétkes sofőr és elöl ülő utasa súlyosan, hátsó ülésen tartózkodó utasa könnyen sérült. A vétlen autós és egyik utasa könnyű, másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A 24 éves pilisvörösvári férfit most, egy évvel később gyanúsították meg „maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele bűntettével”. Utóbbival azért, mert mint kiderült, az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vitte el.

A férfi nemcsak részeg volt, de a megengedettnél gyorsabban is ment, biztonsági öve pedig nem volt rendesen bekötve. Az igazságügyi szakértő szerint ha a megengedett sebességgel ment volna, a balesetet elkerülhette volna.

A férfi kihallgatásán azt állította, nem emlékszik a balesetre és annak előzményeire. A balesetben elvesztette egyik lábát, a jobb kezét pedig idegkárosodás miatt azóta nem tudja használni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt