A magyar történelem első gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára megtekintett egy bölcsődét

POLITIKA
2022 június 18., 15:31
comments 10
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára (j2) és Szalay Imre polgármester (b3) megtekinti a Gyõr-Moson-Sopron megyei Bõsárkány új bölcsõdéjét.
photo_camera Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára (j2) és Szalay Imre polgármester (b3) megtekinti a Gyõr-Moson-Sopron megyei Bõsárkány új bölcsõdéjét. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A magyar nép több ezer- és a magyar állam több mint ezeréves fennállása alatt még sosem volt kormányzati felelőse a gondoskodáspolitikának, takarjon bármit is ez a rejtélyes szóvirág. Orbán Viktor miniszterelnök ötödik kormánya összeállításakor orvosolta ezt az égető hiányt, Fülöp Attilára bízta a gondoskodás politikáját. Fülöp történelmi jelentőségű első megtekintésére tekintettel, egyben kordokumentum-jelleggel változatlan formában közöljük az MTI híradását a bősárkányi bölcsőde átadóján mondott beszédéről.

Államtitkár: gyermekeink megszületése sorskérdés

Bősárkány, 2022. június 18., szombat (MTI) - A magyar családokban a gyermekek megszületése sorkérdés, amelyhez a kormány minden segítséget szeretne megadni - mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban, ahol átadták a település bölcsődéjét.

Fülöp Attila kifejtette, hogy a gyermekek megszületése egyrészről a család továbbélése, nevének fennmaradása szempontjából sorskérdés, másrészről a nemzet fennmaradása és megmaradása szempontjából is.

Szükség van a gyermekeinkre, hogy legyen, aki a magyarságot tovább viszi - fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt években és ezekben a hónapokban is több mint 230 milliárd forintból mintegy 22 ezer új bölcsődei férőhely létrehozásáról döntött a kormány.
Fülöp Attila hangsúlyozta, hogy 2010 óta a családpolitika a kormány számára nem egy a számos kérdés közül, hanem az egyik legfontosabb.

A családpolitikán belül az egyik fontos elem az, hogy ha a kisgyermeket nevelő szülők dolgozni szeretnének, akkor a gyermekek napközbeni felügyelete ne legyen ennek akadálya akkor sem, ha a családban ezt nem tudják megoldani - mondta.

Az államtitkár abbéli reményét is kifejezte, hogy Bősárkányban az eddig nem létező bölcsődei ellátás hosszú távon a település bővüléséhez is hozzájárul.

Fülöp Attila beszédében kitért arra is, hogy minden intézmény, ami az elmúlt évtizedben vidéken épült, azt szolgálja, hogy a településnek legyen megtartó ereje, az emberek azért ne költözzenek el, mert hiányzik valamilyen fontos szolgáltatás vagy infrastruktúra.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az elmúlt években mintegy 350 sikeres pályázatnak köszönhetően több mint négymilliárd forint állami és uniós támogatás gazdagította a falut, ahol a lakosságszám folyamatosan emelkedik.

A két csoportban 16 gyermek ellátását biztosítani tudó bölcsőde építését tavaly tavasszal kezdték el. A minibölcsőde a helyi Tündérfátyol Óvodához tartozik.
A polgármester beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban megújították az egészségházat, napelemes rendszert telepítettek az óvoda épületére és utcák újultak meg. Az óvoda bővítése folyamatban van az ötödik csoportszobával, tornateremmel és egy új vizesblokk kialakításával, ezen túlmenően a közeljövőben befejeződik a könyvár felújítása is - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.