Hegyekben állnak az elkavart csomagok a Heathrow-n, London legnagyobb repterén

június 18., szombat 13:06
4

Még az ellenségeimnek se kívánnám, hogy a londoni Heathrow nemzetközi reptér csomagkezelői keverjék el a poggyászukat. Hogy miért? Egy kép ezer szóval is felér:

Az elkavart poggyászokból képzett kisebb domb még fényképen is siralmas látvány, hát még mozgóképen:

A több száz, vagy hát kockáztassuk meg, több ezer elhagyott bőröndről kinek mi jut eszébe. Vannak, aki hegyként, mások poggyászszőnyegként jellemezték a látványt. A képeket amúgy nem sokkal azután rögzítették, hogy a reptér vezérigazgatója "kisebb" fennakadásokról beszélt. Később ezt arra a beismerésre módosították, hogy "vannak problémák", ami még az úri angolra jellemző elbagatellizáláson (understatement) belül is külön kategóriának tűnik.

A kisebb fennakadások a valóságban nem órákat, hanem napokat jelentenek, ennyi ideig is eltarthat, amíg valaki hozzájut elkevert poggyászához. A reptér vezetői most két napra becslik a káosz felszámolását, amit a csomagkezelő rendszer "technikai gondjaira" fogtak, melyeket állításuk szerint időközben már megoldottak.

"Az életemben nem láttam még ilyet" - mesélte a Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője, Deborah Haynes saját webszájtjának azután, hogy maga is tanúja lehetett a kavalkádnak. Elbeszélése szerint az illetékesek ábécésorrendbe próbálták rendezni az elkavarodott csomagokat, ami szerinte "eposzi vállalkozásnak" tűnt. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt