„Meghalok, ha nem szúrom be az injekciót időben”

Egészségügy
2022 június 18., 06:43

Ételallergiával a legfrissebb kutatások szerint Magyarországon egy kisvárosnyi, körülbelül 37-38 ezernyi gyerek él. Több mint 60 százalékuknál fennáll az anafilaxiás sokk kockázata is, vagyis akár bele is halhatnak az allergiás reakcióikba.

Ábelnél is mindig ott van az életmentő injekció arra az esetre, ha véletlenül mégis a szervezetébe kerülne valamelyik allergén. És ehhez nem is feltétlenül kell neki olyat ennie. Elég, ha csak a padtársa olyat eszik, amit neki nem lenne szabad. De hogy lehet így iskolába járni, tömegközlekedni vagy táborba menni?

Erről szól az alábbi videó, ami a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében készült.

link Forrás

Az allergiások életmenjő injekciója, az Epipen júliustól kerül fel az ingyenesen kiváltható gyógyszerek listájára.

Címlapkép: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.