Jönnek a Deutsche Welle magyar tartalmai

Rendszeres magyar nyelvű tartalmakkal jelentkezik a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle. A videók közül több magyar oldal, köztük hamarosan a 444- is közöl válogatást. 

A DW közleménye szerint riportjaikkal elsősorban a fiatal, 20-35 éves közönséget célozzák, készülnek politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális témákkal is. Munkájukkal egyszerre szeretnének reagálni a közönség információigényére és a sajtószabadság világszerte tapasztalható korlátozására.

A Deutsche Welle székháza Bonnban, az egykori NSZK egykori fővárosában.Fotó: OLIVER BERG/dpa Picture-Alliance

Az Europeo című műsor például adásonként 4-5 különböző európai perspektívából mutat be egy-egy témát, az Untold Storiesban pedig fiatal riporterek mutatnak be érdekes, megható emberi történeteket. Jelenleg tíz riporter és újságíró dolgozik a DW magyar tartalmain, Németországban és Magyarországon egyaránt. 

A Deutsche Welle 1962-től 1977-ig, majd 1993-tól 1999-ig is készített magyar nyelvű tartalmakat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.