Gulyás Gergely elnézést kért a forintárfolyammal kapcsolatos valótlan kijelentéseiért

belföld
2022 június 19., 18:37
comments 12

Az RTL Híradó kérdésére Gulyás Gergely elnézést kért két, a pénteki Kormányinfón tett kijelentéséért: nevezetesen, hogy a Bajnai-kormány idején 310 forint fölé ugrott az euró árfolyama, illetve, hogy a háború óta a forint a régió devizáival együtt értékelődik le. Ahogy utána a Telex rámutatott, egyik sem volt igaz.

Az RTL rákérdezett a kormánynál Gulyás állításaira. Míg a devizás kérdésre nem reagált a Miniszterelnökség, a Bajnai-kormány euróárfolyamára azt írták, állításainak lényege az vollt, hogy a baloldali kormány alatt a forint-euró árfolyam 316 forint volt - de elismerték, hogy az egy hónappal Bajnai miniszterelnöksége előtt történt, és a miniszter elnézést kér a „pontatlanságért”.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt