15 embert ölhettek meg az Iszlám Állam alvó sejtjei Szíriában

külföld
2022 június 20., 12:52
comments 1

„Reggel 6:30 körül terrortámadás ért egy civil buszt a Rakka-Homsz autópályán al-Jira térségben" - jelentette a szír rezsim hivatalos hírügynöksége, a SANA. Egy katonai forrásra hivatkozó beszámolójuk némileg ellentmondásos, mert ezután azt írják, hogy a támadásban két civil mellett a hadsereg 11 alkalmazottja vesztette életét, és további két katona megsérült.

photo_camera (Ez nem az a busz) Fotó: DIDIER BIZET/Hans Lucas via AFP

A brit székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja vitatja a SANA jelentését. Szerintük a célpont egy katonai busz volt, civilek pedig nem haltak bele a támadásba. Szerintük legalább tizenöt halálos áldozata volt a támadásnak. Az elmúlt években egy terrortámadásnak sem volt ennyi halálos áldozata.

A támadás mögött a jelek szerint az Iszlám Állam (IS), illetve annak alvó sejtjei állnak. A támadás az IS egykori fellegvárában, az általuk kikiáltott kalifátus általuk kikiáltott fővárosa, Rakka környékén történt.

A támadást még senki sem vállalta fel, és azt sem tudni, hogy konkrétan mivel hajtották végre. (DW)

Frissítés: Az Iszlám Állam közölte, hogy megtámadott egy buszt az észak-szíriai Rakkában. 13-an haltak meg, többségükben kormánykatonák, közölték Telegramon. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.