Ősmagyar siker: jól van a Nógrád megyei fehér “csodaszarvas”, most először filmezték le

ÁLLAT
2022 június 20., 04:38

Olvasónk, Balázs két videót is tudott csinálni a mátrai fehér szarvasról. Vagyis egy olyan fehért szarvasról, amelyik valószínűleg azonos azzal a példánnyal, amelyiket harmadik éve észlelnek ugyanazon a nógrádi környéken.

link Forrás

Nógrád megye leghíresebb vadállatát 2019-ben fényképezte le először egy helyi nő, aki elmondása szerint már egy évvel azelőtt is találkozott az igen látványos külsejű dámvaddal.

link Forrás

A sajtóban furtonfurt lecsodaszarvasozott példány a flavizmus nevű , pigmenthiányos mutáció miatt fehér. Ha a pigmenthiány az egész testre kiterjed, akkor beszélünk albinizmusról, ilyenkor a szem piros, az orr előtti szőrtelen terület pedig rózsaszín. A flavizmustól szenvedők egyes szaruképletei vagy a szivárványhárttyájuk barna lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.