Adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Samuel Eto'o-t

június 21., kedd 7:01
Samuel Eto'o, a Barcelona és a kameruni válogatott egykori világklasszisa 2011-ben Fotó: -/AFP

Adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Barcelona és a kameruni válogatott egykori klasszisát, Samuel Eto'o-t.

Eto'o az ítéletet hozó barcelonai bíróság előtt elismerte, hogy adócsalást követett el azzal, hogy 3,9 millió euró jövedelmet nem vallott be 2006 és 2009 között.

Az akkor a Barcelona színeiben futballozó játékos egy személyes imázsához kötődő jogokról szóló szerződés nyomán jutott hozzá ahhoz az összeghez, ami után nem fizetett adót.

Az ítélet szerint Eto'o-nak 1,8 millió euró büntetést kell megfizetnie. A letöltendő börtönbüntetést az egykori játékosnak azzal sikerült megúsznia, hogy a pénz egy jelentősebb részét korábban már befizette.

Eto'o nem fellebbezett a döntés miatt, de a bíróság előtt azt mondta, hogy korábbi tanácsadója, Jose Maria Mesalles az oka annak, hogy nem fizette be az összeget, és ellene maga is pert indított.

Az ügynek egyébiránt magyar szála is van: Eto'o legalábbis azt állította, hogy a pénz egy olyan sportszergyártó vállalkozáson keresztül jutott el hozzá, amit egy Spanyolországon és Magyarországon bejegyzett vállalkozás képviselt. (Goal.com)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt