Adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Samuel Eto'o-t

bűnügy
2022 június 21., 07:01
Samuel Eto'o, a Barcelona és a kameruni válogatott egykori világklasszisa 2011-ben
photo_camera Samuel Eto'o, a Barcelona és a kameruni válogatott egykori világklasszisa 2011-ben Fotó: -/AFP

Adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Barcelona és a kameruni válogatott egykori klasszisát, Samuel Eto'o-t.

Eto'o az ítéletet hozó barcelonai bíróság előtt elismerte, hogy adócsalást követett el azzal, hogy 3,9 millió euró jövedelmet nem vallott be 2006 és 2009 között.

Az akkor a Barcelona színeiben futballozó játékos egy személyes imázsához kötődő jogokról szóló szerződés nyomán jutott hozzá ahhoz az összeghez, ami után nem fizetett adót.

Az ítélet szerint Eto'o-nak 1,8 millió euró büntetést kell megfizetnie. A letöltendő börtönbüntetést az egykori játékosnak azzal sikerült megúsznia, hogy a pénz egy jelentősebb részét korábban már befizette.

Eto'o nem fellebbezett a döntés miatt, de a bíróság előtt azt mondta, hogy korábbi tanácsadója, Jose Maria Mesalles az oka annak, hogy nem fizette be az összeget, és ellene maga is pert indított.

Az ügynek egyébiránt magyar szála is van: Eto'o legalábbis azt állította, hogy a pénz egy olyan sportszergyártó vállalkozáson keresztül jutott el hozzá, amit egy Spanyolországon és Magyarországon bejegyzett vállalkozás képviselt. (Goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.