Elsüllyedt Hongkong ikonikus úszó étterme, a Jumbo

külföld
2022 június 21., 19:38
comments 2

40 éven át volt a Hongkong aberdeeni kikötőjének látványossága a Jumbo étteremhajó. A kínai császári palotát formázó híres úszómű és vendéglátóhely az utóbbi években már súlyos veszteséget termelt tulajdonosának, aki minden bizonnyal megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy a Jumbo vasárnap a Parcel-szigetek közelében – mit tesz Isten! – felborult és elsüllyedt.

photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP

A tulajdonos Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. közleménye szerint a hajóéttermet éppen karbantartásra vontatták el, és a tervek szerint eladták volna, ám amikor rossz időjárási körülmények közepette új tárolóhelyére vontatták, a nem túl jó egyensúlyú vontatmány megbillent, felborult, és elsüllyedt. A tulajdonos szerint kiemelése csaknem lehetetlen, de legalábbis megfizethetetlenül drága volna, mivel legalább 1000 méter mélyen lehet. Hozzátették, hogy a legénység egyetlen tagja sem sérült meg.

A kínai éttermet a weboldala szerint a makaói kaszinómágnás, Stanley Ho nyitotta meg 1976-ban, és olyan hírességek voltak a vendégei, mint II. Erzsébet és Tom Cruise. James Bond- és Bruce Lee-filmekben egyaránt látható volt, de az elmúlt években egyre kevesebben látogatták, 2013 óta 100 millió hongkongi dollár veszteséget termelt. A járvány miatt ideiglenesen be is zárt. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.