Végleg lemondott a walesi válogatott éléről a családon belüli erőszakkal vádolt Ryan Giggs

válogatott
2022 június 21., 05:27
Ryan Giggs, Wales válogatottjának volt szövetségi kapitánya
photo_camera Ryan Giggs, Wales válogatottjának volt szövetségi kapitánya Fotó: DENIS LOVROVIC/AFP

Szűkszavú közleményben jelentette be Ryan Giggs, hogy azonnali hatállyal lemond a világbajnokságra készülő wales-i válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A 48 éves Giggs 2020 novemberében meghatározatlan ideig felfüggesztette munkáját a válogatott élén, miután letartóztatták, amiért a vád szerint erőszakoskodott barátnőjével szemben.

Giggs távollétében segítője, Robert Page vette át a walesi válogatott vezetését, és 1958 óta először kijuttatta a világbajnokságra a csapatot.

A Manchester United egykori legendás szélsője nyilatkozatában azt írta, hogy megtiszteltetés és kiváltság volt számára hazája csapatát irányítani, most azonban úgy látja helyesnek, ha végleg félreáll, és a körülötte zajló találgatásokkal és jogi procedúrákkal nem terheli a csapat felkészülését.

A Walesi Labdarúgó Szövetség Giggs bejelentését követően saját közleményt adott ki, amiben köszönetet mondanak munkájáért, és „nagyra értékelik döntését, amely a walesi labdarúgás érdekeit szolgálja”.

A wales-i válogatott Ukrajna legyőzésével kvalifikálta magát a pótselejtezők során a decemberi katari világbajnokságra, ahol a B csoportban Angliával, az Egyesült Államokkal és Iránnal találkozik majd.

Giggs ártatlannak vallotta magát a volt barátnője, Kate Greville ellen 2017 augusztusa és 2020 novembere között tanúsított irányító és kényszerítő magatartás vádjában, továbbá abban is, hogy 2020. november 1-jén bántalmazta volna Kate Greville-t és húgát, Emma Greville-t.

A tárgyalást eredetileg tavaly januárban tartották volna, de végül augusztus 8-ra halasztották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.