Közel egy kilónyi heroint csempészett Budapestre a testében egy férfi

bűnügy
2022 június 22., 12:12

Vádat emeltek egy 59 éves férfi ellen, aki a testében 61 kapszulában, összesen 900 grammnyi heroint próbált Magyarországra csempészni még 2021 májusában. A férfi azután bukott le, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az Ügyészség közleménye szerint egy ismeretlen személy bízta meg őt azzal, hogy Brüsszelből csempésszen drogot Magyarországra. A férfi először Amszterdamba, majd Brüsszelbe, onnan pedig a testébe rejtett közel egy kilónyi droggal Budapestre repült. Végül orvosi vizsgálat mutatta ki a testüregébe rejtett heroinkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.