Ma épp a svájci frankkal szemben van mélyponton a forint

gazdaság
2022 június 24., 13:17
comments 2

Ugyan már egyre kisebb a hírértéke, de pár nap látszólagos erősödés után megint a 402-es szintet ostromolta a forint euróval szembeni árfolyama. Most éppen 401,4 forintba kerül 1 euró, de például a pénzváltók inkább 402-404 forintért adják. Nehéz követni, hogy most éppen miért gyengül a forint, de például a privatbankar.hu szerint köze lehet ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank közzétette: a 7,25 százalékos egyhetes betéti kamatát nem emeli tovább (egy hete vitte fel azt 50 bázisponttal).

MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

A szaklap szerint a forint helyzete azért is ad okot aggodalomra, mert az euró amúgy csütörtökön gyengült a többi vezető devizával szemben. A zloty például ma is tartja az értékét az euróval szemben. "Mivel a forint általánosan nagyon gyenge, ezért az, hogy egy-egy devizához képest mikor üt új történelmi mélypontot, azon múlik, hogy ezek a devizák épp mikor erősödnek tovább a nemzetközi devizapiacon. Ma épp a svájci frankon a sor, ezért a forint-frank fronton szintén a 400-as lélektani szint ostroma zajlik épp" - írta a Portfolio.

Mint írják, szerencsére a magyar gazdaság kitettsége már igen alacsony, de azért érdemes felidézni, hogy amikor idehaza a svájci frank alapú hitelek krízise zajlott, az árfolyam 180-220 között járt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.