Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Végleg eláll az osztrák kormány a kötelező oltástól

járvány
2022 június 24., 05:29
comments 1

Márciusban felfüggesztette, most pedig végleg eltörölné az osztrák kormány a kötelező covid-oltásról szóló törvényt, jelentette be Johannes Rauch zöldpárti egészségügyi miniszter. A parlament év elején döntött a szabályozásról, amit végül a gyorsan terjedő, de enyhébb betegséget okozó omikron variáns söpört el.

Karl Nehammer kancellár szerint a kötelező oltás nem volt alkalmas az oltottsági arány növelésére, inkább növelte a társadalmi megosztottságot. Szerinte ősszel ismét sokkal többet beszélünk majd a koronavírusról.

photo_camera Johannes Rauch egészségügyi miniszter Fotó: JOE KLAMAR/AFP

Az ellenzék többnyire üdvözölte a döntést, beleértve a szociáldemokraták (SPÖ) bécsi egészségpolitikusát, Peter Hackert is, de szerinte maszkviselésre és a tesztelés felpörgetésére továbbra is szükség lehet, ha megindulnak a fertőzésszámok. Az SPÖ szóvivője viszont a kötelező oltás eltörlésének szakmai alátámasztását várja, és azzal vádolja a kormányt, hogy csak arról próbálja elterelni a figyelmet, mennyire nem tud mit kezdeni az inflációval.

A szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt szeretné, ha a kormány más területeken sem korlátozhatná a jövőben az oltatlanokat. Az Emberek Szabadsága és Alapjogai (MFG) nevű lezárásellenes párt a civil társadalom sikerének nevezte a kormány döntését. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt