A szófogadó gyerekek nem feleselnek, a férfiak minél több engedelmes nőt ejtenek teherbe, annál közelebb kerülnek Istenhez

vallás
2022 június 25., 18:08
comments 7

„24 éves koromra hat gyerekem született. Egyiküket sem én akartam. Azt hiszem, mélyen legbelül még mindig fáj, és dühös vagyok anyámra. Hogy engedhette meg, hogy a lánya 14 évesen férjhez menjen?”

Ruby Jessop 14 éves volt, amikor házasságra kényszerítették egy nála jóval idősebb féltestvérével, aki állítása szerint házasságuk alatt többször is megerőszakolta. Jessop egyike volt annak a több száz gyereknek, aki beleszületett a mormon egyházból kivált radikális fundamentalista és poligám közösségbe, amelynek tagjai a külvilágtól elszigetelve éltek évtizedekig, és élnek sokan a mai napig is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.