A szófogadó gyerekek nem feleselnek, a férfiak minél több engedelmes nőt ejtenek teherbe, annál közelebb kerülnek Istenhez

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vallás
2022 június 25., 18:08
comments 7

„24 éves koromra hat gyerekem született. Egyiküket sem én akartam. Azt hiszem, mélyen legbelül még mindig fáj, és dühös vagyok anyámra. Hogy engedhette meg, hogy a lánya 14 évesen férjhez menjen?”

Ruby Jessop 14 éves volt, amikor házasságra kényszerítették egy nála jóval idősebb féltestvérével, aki állítása szerint házasságuk alatt többször is megerőszakolta. Jessop egyike volt annak a több száz gyereknek, aki beleszületett a mormon egyházból kivált radikális fundamentalista és poligám közösségbe, amelynek tagjai a külvilágtól elszigetelve éltek évtizedekig, és élnek sokan a mai napig is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt