Windisch László lehet az Állami Számvevőszék új elnöke

gazdaság
2022 június 25., 06:00
comments 4

Windisch Lászlót, a KSH elnöhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – mondta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke a Világgazdaságnak.

Windisch László még a Magyar Nemzeti Bank alelnökeként a Magyar Igazságügyi Akadémián 2017. december 11-én.
photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Bánki azt mondta, a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni, illetve hogy a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. Hozzátette, hogy a baloldal a jelölőbizottságba sem delegált tagot.

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart.

Windisch László a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomázott 2002-ben, akkor kezdett dolgozni a NAVB elődjénél, az APEH-nél, majd 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került, ahol az adó- és vámigazgatási főosztály vezetője volt. 2013 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként dolgozott. 2013–19 között az MNB alelnöke és a monetáris tanács tagja volt, ezután lett a KSH elnökhelyettese.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.