Windisch László lehet az Állami Számvevőszék új elnöke

június 25., szombat 6:00
4

Windisch Lászlót, a KSH elnöhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – mondta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke a Világgazdaságnak.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Bánki azt mondta, a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni, illetve hogy a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. Hozzátette, hogy a baloldal a jelölőbizottságba sem delegált tagot.

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart.

Windisch László a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomázott 2002-ben, akkor kezdett dolgozni a NAVB elődjénél, az APEH-nél, majd 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került, ahol az adó- és vámigazgatási főosztály vezetője volt. 2013 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként dolgozott. 2013–19 között az MNB alelnöke és a monetáris tanács tagja volt, ezután lett a KSH elnökhelyettese.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt