18 lakásos sorház teljes tetőszerkezete égett a IX. kerületben

belföld
2022 június 26., 11:46

Teljes terjedelmében ég egy 18 lakásos sorház tetőszerkezete Budapesten a IX. kerületi Füleki utcában, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

A tüzet körülhatárolták, a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni. A helyszínre a mentők is kiérkeztek, személyi sérülésről nincsen információ.

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 11 vízsugárral oltják a lángokat, a tűz nyolc lakást érintett.

Frissítés 14:45-kor: Eloltották a IX. kerületi sorházépület tetőszerkezetén keletkezett tüzet a tűzoltók – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t. Kolozsi Péter elmondta: a Füleki utcában teljes terjedelmében égett egy sorház jellegű, többlakásos társasház tetőszerkezete. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a mentők is kiérkeztek. Személyi sérülésről nem érkezett információ. A tűz tizennyolc lakást érintett, ezekből tizenhét embert kísértek ki, továbbá kimentettek két kutyát, valamint egy macskát is – ismertette a helyettes szóvivő.

photo_camera Fotó: Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester fb-oldala

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.