Bikaviadal alatt összeomlott egy kolumbiai stadion lelátója, legalább négyen meghaltak és százak megsérültek

katasztrófa
2022 június 27., 06:59

Legalább négy ember meghalt, és több százan megsérültek, közülük kb. 30 súlyosan, miután a nyugat-kolumbiai Tolima államban lévő El Espinalban egy fából összetákolt stadion egy része összeomlott egy vasárnapi bikaviadalon.

A 3 emeletes falelátó összeomlásáról videó is készült:

link Forrás

„Most négy halálos áldozatunk van (két nő, egy felnőtt férfi és egy kiskorú), valamint körülbelül 30 ember súlyosan megsérült. Természetesen riasztottuk az összes kórházat és mentőt, amivel együtt tudunk dolgozni” – mondta Ricardo Orozco, Tolima kormányzója a BluRadio Colombia helyi rádióban.

Martha Palacios, Tolima egészségügyi minisztere este bejelentette, hogy a helyi kórházak 322 olyan beteget fogadtak be, akik megsérültek a stadion összeomlásában. Kolumbia polgári védelmi szervezete, a Defensa Civil Colombiana közölte, hogy önkéntesek vitték a sérülteket a környékbeli egészségügyi intézményekbe. A fotók tanúsága szerint olyan sok volt a sérült, hogy sokukat a folyosókon kellett elhelyezni.

Nyomozás indult, hogy kiderüljön, miért omlott össze a lelátó. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.