Csütörtökön megdőlhet a napi, országos melegrekord

időjárás
2022 június 27., 17:21

A héten egészen péntekig tovább fokozódik a hőség, szerdán és csütörtökön meglehetősen jó eséllyel megdőlhet az aznapi országos melegrekord is, figyelmeztet az oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • Szerdára, azaz június 29-ére a jelenleg érvényben lévő csúcs 37,9 fok 1994-ből Szeghalomról. Aznapra 33, 38 fokos maximumokat várnak. Leginkább az Alföldön melegedhet fel délutánra egyes helyeken 38 fok köré a levegő.
  • Csütörtökön, azaz június 30-án az Alföldön lehetnek helyek, ahol magasabb lesz a maximum, mint az eddigi 38,9 fokos rekord. Ez 1950-ből származik Pécsről.
  • Pénteken már nem lesz rekorddöntés, mert az aznapi csúcs 41,3 fok 1950-ből Csongrádról.

Az OMSZ szerint a június végi hőhullám intenzitását tekintve majdnem pontosan másolja a tavalyit, 2021-ben ugyanis június 23-án Berettyóújfaluban és Dombegyházon 37, 8, míg június 24-én Fülöpházán 40,0 fokot mértek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.